Wikispaces


Listen!3/6/2011
Αποτελείτε το επιτελείο δημοσιογράφων του σταθμού. Πρέπει να έχετε έτοιμο Δελτίο ειδήσεων 20-30 λεπτών. Τα θέματά του παρμένα από τα όσα συμβαίνουν "γύρω σας" στην Αθήνα του 5ου π.Χ.
  • πολιτική,
  • οικονομία,
  • εργασία,
  • τελευταία νέα,
  • αθλητισμός


external image SeparatorGreek.jpg
O Τοίχος σας

Στον "τοίχο " σημειώνουμε ιδέες, λέξεις, εικόνες, βίντεο, ιστοσελίδες και ο,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο μετά από έρευνα στο διαδίκτυο για το θέμα σας.

text2mindmap για τον νοητικό χάρτη που ετοίμασε η ομάδα

mindmap-2.jpgwallwisherεδώ βάζουμε βίντεο που βρήκαμε ή δημιουργήσαμε

glogster δημιουργούμε αφίσα
external image SeparatorGreek.jpg

Μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες από τους παρακάτω συνδέσμους:

Αρχαία Αγορά των Αθηνών

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Στο σπίτι ενός Αθηναίου

Καθημερινές εργασίες
Παιχνίδια
Μουσείο της Ακρόπολης1.Λέμε τραγούδι (όλοι μαζί)

2.Μιλάει η Ζωή

3.Σκηνηκό (από πίσω απεικονίζεται η Ακρόπολη)

4.Πάνω στη σκηνή είναι η Ζωή και Δημήτρης

5.Μιλάει η Ζωή (ρεπορτάζ)

1.Σήμερα είναι η μεγάλη γιορτή των Παναθηναίων . Οι αθλητές θα τρέξουν και θα φορέσουν τον πέπλο της Αθηνάς στο ξύλινο ή ξόανο άγαλμα της . Ο ΝΙΚΗΤΗΣ θα πάρει μέσα σε ένα αγγείο λίγο νόστιμο λάδι.

2.Σήμερα μας έφεραν λίγα (εργαλεία) που χρησιμοποιούν οι αθλητές σε διάφορους αγώνες όπως το ακόντιο οπού το χρησιμοποιούσαν στο άλμα επί κοντό.

external image clip_image002.gif 3.Τα αθλήματα που γίνονταν στους αγώνες ήταν : η ξιφασκία , άλμα επί κοντό , άλμα εις ύψος κ.α.

4.Η Αθήνα είναι πια μια πολύ πλούσια πόλη και η κυριαρχία της φτάνει σε όλο το Αιγαίο χάρης τον Σοφό Περικλή και είναι πάμπλουτη .

5.Στην Αθήνα έζησαν πολλοί σοφοί άνθρωποι που ασχοληθήκαν με τα γράμματα :O Σωκράτης , ο Ηρόδοτος και ο Θουκυδίδης. Στο θέατρο παιζόντουσαν έργα του : Σοφοκλή ,του Ευριπίδη ,του Αριστίδη , του Αισχύλου και του Αριστοφάνη .

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ ! Σου μιλάει ο Νίβω ! Όλα σου τα λέω ! Τίποτα δεν κρύβω! Όλα τα νέα είναι εδώ , στα τρελά μυαλά , yo yo yo !!!!!!!!!Και τώρα ξεκινώ με έναν λόγο δυνατό , για να σας μιλήσω για τον Πο-λι-τι-σμό !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

¨ Δ.-ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ ! Είμαι ο Αχιλλεύς από << ΤΑ ΤΡΕΛΑ ΜΥΑΛΑ >> και θέλω να σας συστήσω τους συναδέλφους μου!!!

¨ Ζ.-Έλλη!!!

¨ Β.-Νέστωρ!!!

¨ Ντ.-Άρης!!!

¨ Ειρ.-Χρυσηίδα!!!

¨ Ζ.-Σήμερα θα σας μιλήσουμε για πολλά θέματα!

Ένα από αυτά είναι η πολιτική , όπου ο Περικλής χθες στην εκκλησία του δήμου συζήτησε με τους πολίτες της Αθήνας για τους μέτοικους , αν θα μπορούν να πάνε στην Αγορά για να πουλήσουν διάφορα προϊόντα και συμφώνησαν … Για να δούμε το ρεπορτάζ …

¨ Κ.-Μάλιστα εκεί ο Περικλής αποφάσισε και κάτι άλλο , ότι οι πύλες της Αθήνας θα είναι ανοιχτές για όλους και για όλες…

¨ Δ.-Ένα άλλο σοβαρό θέμα είναι και η οικονομία ! Ο Περικλής πριν λίγες μέρες πήρε το συμμαχικό ταμείο και το έφερε στην Αθήνα!

¨ Ντ.-Ο αθλητισμός εξελίσσεται καθημερινά με τα γυμναστήρια καθώς ο Περικλής μας δίδαξε και την τοξοβολία!!!Καθώς όμως εξελίσσεται ο αθλητισμός εξελίσσονται και οι αγώνες!!!!!!!!!!!!

¨ Β.-Ο σπουδαίος και σοφός Περικλής εξέλιξε μέχρι και τα Παναθήναια ! Τα χώρισε σε μικρά και σε μεγάλα ! Και δήλωσε και πως τα μεγάλα Παναθήναια θα γίνονται κάθε 4 χρόνια και τα μικρά Παναθήναια ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!!!!!!!

¨ Ειρ.-Το προτελευταίο μας θέμα θα είναι η εργασία η οποία έχει ξεφύγει απ’ τα όρια . Οι Αθηναίοι πολίτες διαμαρτύρονται για τον χώρο . Άλλοι λένε ότι δεν έχουνε χώρο για να πουλάνε τα προϊόντα τους , ενώ άλλοι λένε ότι δεν υπάρχει χώρος για να παίζουν τα παιδιά!

¨ Δ.-Και το τελευταίο θέμα μας για σήμερα είναι η τέχνη!

¨ Β.-Ο Φειδίας πριν λίγες μέρες δημιούργησε το Ερέχθειο!

¨ Ντ.-Ευχόμαστε να σας κάναμε να διασκεδάσετε και να ενδιαφερθείτε για την πόλη σας!

¨ Ζ.-Και να πληροφορηθήκατε!

¨ Ειρ.-Σας ευχόμαστε ένα άπαιχτο βράδυ!!!!

¨ Όλοι-Καλησπέρα Αθήνα ! Όλα κάπου εδώ τελείωσαν!5 ειδήσειςτηςαρχαίαςΑθήνας!
1. Ο Περικλής έδωσε δάνεια στους νέους για ναμπορούν να ανοίξουν και αυτοί ένα μαγαζί για ναμπορούν να πουλήσουν διάφορα προϊόντα.

2. Η εκκλησιά του δήμου αποφάσισε να υπάρχειένας αγορανόμος που θα βλέπει αν όλα είναι σωστάστην αγορά.

3. Διάφοροι φιλόσοφοι συζητούν σοβαρά θέματαπου τους απασχολούν στη αγορά.

4. Τα παιδιά από 8 χρονών και πάνω πηγαίνουνσχολειό με τον παιδαγωγό .Εκεί με το γραμματιστήμαθαίνουν να διαβάζουν να γράφουν να λογαριάζουν.Με τον κιθαριστή να παίζον κιθάρα και λύρα.

5. Μεγάλη κατανάλωση ελιών ,ψαριών καιλαχανικών σημειώθηκε αυτό το μήνα. Το κρέαςμάλλον θα εξαφανιστεί στα Παναθήναια.
1οΔΣΝεάπολης_5.jpg